Machu Picchu volá!

Takze jsme v Aguas Calientes, coz je brana k Machu Piccu. Je presne 23:45 a my jdeme zalehnout, protoze ve 4:20 vstavame a vydavame se vzhuru k tomu zazraku. Pak dam vedet, jestli prselo 🙂

Cusco si nas jinak ziskalo. Ano, trochu jsme si tam dovolenkovaly s Ivcou a Evcou: Starbaks – nikomu ani muk 😉 Pak happy hours a Pisco sour nebo jak to je a pak se mela tancit salsa. Skoro! Nejdrive jsme potkali Evcinyho kamose Jamese nebo Shanea nebo tak nejak – evidentne muj mozek opravdu vypnul :)) a pak jsme sly na tu salsu ze ktere se vyklubala naprosto normalni dydzina. Vago!! My trsaly do tri do rana! To nenaplanujes! To chces! Byli tam mistnaci, ale i turisti, takze se tancilo v pohorach a na baru (v tech pohorach), taky se nam na chvili ztratilo obleceni a dokonce se ve viru tance podarilo nedopatrenim rozbit jednomu ucastnikovi nos o hlavu jine ucastnice. No, zazitku spousta, detaily ustne nebo nikdy 🙂 Skvele je, ze se bavime, ze si zijeme a ze se libíme (i v pohorach).

Druhej den jsme nebyly lemry liny a vyrazily na unaveny vylet kousek za Cusco na Salinas – solne panve, super podivana, prej unikat. Zkusim sem hodit par fotek.

Vecer jsme pak potkali zbytek skupiny a zasli k mistnakum na veceri. Megavelky porce! A dobre to bylo a pak se jen odvalit na ubikaci.

Dnes jsme po par logisticko planovacich kotrmelicich a s dvouhodinovou sekerou opustili Cusco a vydali se smer MP. Cesta byla suprova. Meli jsme minivan jen pro sebe a vyhledy byly proste bozi. Projizdeli jsme hory, klikatili se a potili se, kdyz v protismeru jelo auto. Srazy byly husty a zabrany zadny. Jen skoda, ze na fotkach to k videni spis nebude.

Ze Svaty Terezy jsme pak museli pesky cca 13 kilometru podel trati. Dvakrat nas prekvapila drezina a pak taky brzka tma (ne, ta nas neprekvapila, ta byla jasna, stmiva se tu proste v sest, to vime). Takze jsme sli krasnou prirodou a videli prd. Zitra si to vynahradime. Ted teda prsi, ale to prejde. Jooo a uz jsme potkali velkyho pavouka a velkou muru a spoustu psu a kamosi meli dnes lamu na taliri. Na morce zatim stale cekame…

Jdu spat, jen par hodin a zase na nohy. Jsme zvedavi, snad bude pocasi prat.

image image image image image

2 komentáře u „Machu Picchu volá!

  1. Míra

    Ahoj Dorko,

    moc zdravím do daleké ciziny. Vidím, že si opět ve formě, užíváš si na plno a vše s přehledem zvládáš :-))) Měj se krásně, ať Ti to šlape a nešahej na hady :-))) Moc ahoj a držím palce. Míra

  2. Jajka

    Dorko, já jsem úplně zmatená s tím časovým posunem. Teď ve středu 28.9. ti píšu v 10:40 a koukala jsem se na Peru, tam je 03:40, takže asi ještě spíš na výstup na Machu Piccu ještě nabíráš sílu. Zase jsem si všechny místa vygooglovala, a PM bude pro tebe brnkačka, je to jen 2430m/m. Zvládneš to. Udělej nějaké hezké fotky, ať máš co dávat na magnetky. Pa pa drž se.
    Jajka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *