Kousek z Cusca

Hola Amigos!

Ale ne, moje spanelstina se fakt rapidne nezlepsila, porad tocim tri slovicka za sebou a odpovedi stejne temer nikdy nerozumim. ALE nahodou jednou v colectivu (hromadny bus) jsem si jakoze pokecala se starou babickou. Jmenovala se Maria – jako moje babicka, hec! A je jasny, ze jsem se ji dokazala na jeji jmeno zeptat , pane uciteli! Pak ze ty lekce byly k nicemu 🙂 Zvlastni je, ze kdyz se ona ptala me, tak to jsem nechytla. Nastesti vypomohl dopravni koordinator (chlapec, kterej se neustale vyklani z minibusu, porvava pokyny k zastaveni nebo „vamos vamos“ a vybira prachy), ktery babicce prozradil na celej minibus, ze se teda jmenuju DORA. Koukala jsem na nej, jak to vi, jako asi me tu uzbtaky znaj nebo co.

Nicmene Espanol ted pujde rapidne k sipku pancto mame novou skupinovou posilu a tou je spanelsky mluvici (a taky pekne drza, neco jako jedna nejmenovana kolegyne, kterou zdravim) Amiga EVA – normalne Ceska jako jinak 🙂

Momentalne jsme v Cuscu – kouzelne mestecko nekde vysoko (3382mnm – az odjede Ivuska, tak mame smulu s udaji, pancto ja jsem fakt marna). Momentalne sedime s holkama v kavarne a ony me strasne rusej a furt prudej a je nam zima a stejne jeste musime pro vyprane pradlo a pak hura na Pisco Sour, coz je michany drink s bilkem – dobry to je. Ja jen, at vite, ze taky trochu hyrime (minuke jsme dali jeden a odpadly jak hrusky :))

Taky jsme meli zajimavy incident s ubytkem. Na letisti nas nabral typek, provezl po trech hostelech, ukazal pokoje, dojednal slevu, vybral prachy a vsechno cajk. Druhej den prisla mamá a ze prej nedostala zaplaceno! Tak jsme museli ruzne obvolavat, lakat a pak se hadat. Neprijemna situace, ale snad to dobre dopadlo…dopadne no.

Osly a kravy jsme vymenili za lamy a dnes jsme dosli na trh San Pedro, kterej byl mega hustej a velkej a mrzi me, ze mam fotky jen ve fotaku, protoze to maso… Uf a taky tam byly vysuseny lami embrya prej, rikaj holky tady, hnusny to bylo, tak priste ..

Ted uz musim. Jdeme zjistit, jak se nam vypralo pradlo a jestli stale jeste bydlime a hlavne se nekam zahrat!

Pac a pusu bez ramusu a mejte se fajne!

chtela jsem to napsat spanelsky, ale eva se musi podivat do slovniku, no to umim taky, zejo :))) takze zde:

Que tenga un buen día!

image image

 

 

3 komentáře u „Kousek z Cusca

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *