Komáři a kopr

Oboje naprosto všude. Jak jsem si užívala bezkomáří léto v Čechách, tak tady se skóre vyrovnává. Ti hajzlíci mi nedají ani spát, jednou jsem to už vzdala a dala si špunty do uší, ať si žerou, ale ať je aspoň neslyším. Hajzli malí!

Kopr kopr kopr, ten je všude. Máte-li rádi kopr, tady vás čeká ráj. Já to štěstí teda nemám. Je v každém zeleninovém salátu, omáčce, na bramborách, v sushi. Jen do sladkého ho nedávají. Takže dieta mi tu rozhodně nehrozí.

Postel mám už čtvrtou v pořadí 🙂 Nejdříve to byla ta švábová, pak hotelová, nakonec gaučová a teď mám fakt krásnou a pořádnou, kterou jsem podědila po kolegyni, která už odjela nočním vlakem do Kyjeva. Takže jsem zase samotinká, ale víte co, po 14 dnech intenzivního školení není na škodu být chvíli sám 🙂

Za to si můžu vařit! Koupila jsem si vajíčka – to je základ, tuňáka, zeleninu … a taky Coronu, protože to mi připomnělo můj pobyt v Sýrii a taky čínskou polívku (takovou tu vlnkovou), to mi totiž zase připomnělo pobyt v Angole. Kolegyně se nad mým výběrem celkem pobavila.

V obchodech i restauracích jsou dva typy lidí – jedni se na vás spíš mračí a nezajímáte je, případně až po chvíli nahodí vřelejší výraz. A pak ti, co jsou nadšení, že přišel cizinec, kterej blekotá něco anglicky v kombinaci s češtinou – tou se tu domluvím spíše – a můžou mít jakože konverzaci v angličtině. Je to takový roztomilý, většinou já říkám „spasíba“ a oni „thank you“ a mají radost.

Je tu zajímavá přehlídka automobilů, najdete tu i moderní vozy, ale taky hodně takových těch fakt starých, jakože Lada a spol. Něco málo nafoceno, tak se mi to snad podaří sem nahodit. Je to celkově takový výlet v čase, asi dobré si to občas připomenout (pojede sem i moje neteř – 12 let – tak jsem na ni a její taneční parťačky zvědavá, co na to budou říkat, haha)

Jinak si tu hezky trénuji svůj orientační smysl – dá se vůbec trénovat? Nevím, ale bydlím na 3. místě, k tomu několik hospod, kde se potkáváme a jediný štěstí, že kancl se nestěhuje a taky to, že město je to vskutku malé (a že existujou chytré offline map appky, nebudu lhát).

A teploty jdou dolů, přes den stále 27°C, nicméně rána a večery jsou chladnější a to den ode dne. Takže zase tak blbě jsem si nezabalila, protože džíska to jistí a nejvyšší čas se začít vypravovat na cestu domů… Že tam prej ale máte zimu, nebo?

P.S.: taková zajímavost, že vše není modrý a růžový: voda z kohoutku se tu nedá pít, takže máte takové ty barely s vodou a zaplaťpánbů za ně, pánčto v jistou hodinu večer (ne vždy, ale teď každej večer) přestává téct voda úplně. Pokud čas tekoucí vody prošvihnete, sprchu si nedáte, na záchodě nespláchnete… a jo, zuby aj ruce si umyjete a víte co? Jsem poučena – mám žíňku s sebou! A nádobí holt ráno. Tak dobrou!

  

   

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *