Rum rum rum a jeste rum :)

 

Dnes je 26. rijna. Za tyden uz budeme doma! Cozeeee? Strasne to leti!
Dnesni den je vyjimecny tim, ze jsme prekonali sedlo ve vysce 5 138 m.n.m.
Den pred tim jsme vyrazeli tak n pohodu a nemeli jsme zadnej dlouhej pochod (cca 3 hodiny) ale o to vic nahoru. Dosli jsme do Darmasala (4 970). Tam nas cekalo zase uplne jine ubytko a to, vazeni, to teprve bylo neco – nejvyse a v nejvetsi zime – stany :)) jsme husti, prezili jsme to 🙂 Ale jeste odpo bylo hej, sice nektery z nas uz bolela hlava a meli tam fakt hnuso zachody – dva na tak 100 lidi a fakt smrdankovy, bleee – ale i tak jsme zvesela sli na aklimatizacni vylet – na kopec vysokej. Uz se blbe dejchalo, hlava bolela, nejhorsi to pak bylo v podvecer. A desna zima. A tma. Super hvezdy! Pak se zatahlo, trochu se oteplilo a ve stanu bylo kolem dvou stupnu 🙂 pujcili jsme si deky do stanu, ktere byly vybaveny matracemi, ale taky meli rozbite zipy :)) Rano vstavacka ve 3:15, snidane, odchod ve 4:30. Venku bylo tak minus pet. No nic moc 🙂 Sli jsme vsichni pospolu za sebou vcetne nosicu, nekteri nemeli celovky totiz.
Jakmile zacalo svitat, vystoupily hory a proste NAAADHERAAAA!!!! Pet a pul hodiny nam trvalo dojit do sedla – nas hlavni cil resp. nejvyssi bod naseho treku a do toho jsme meli luxusni pocasi! Fotky chcete urcite videt :))
Co se tyce vyskovky, tak nektere z nas fakt potrapila, do toho nas trapi ryma ci jiny neduh, ale to k tomu proste patri. Vyhledy to vse vynahradi!
Cesta dolu byla poradnej sesup, cca 3 a pul hodky i s cajem nekde na pul cesty, takze fakt narocnej den. Pro me rozhodne!
Dosli jsme do vesnicky Bimthany a tam nas cekalo prekvapko v podobe luxusniho ubytka! Chaticky drevene, postele a co vic! socialka na pokoji s normalnim zachodem!!! Byl i splachovaci. A tim to nekoncilo! Byla moznost sprchy! A to vypada tak, ze si objednate, zaplatite 300 rupek a oni vam donesou kybl s trochou horky vody. Vy si tam v komurce dolijete studenou a malym kyblickem se polevate. Jako zima byla, ale taky to stalo za to. Pulku hlavy jsem si i umyla :)) Spolecenskou mistnost jsme meli jen pro sebe. Ve stanovem mestecku bylo totiz hafo dalsich turistu, tady to bylo jine! A dokonce kaminka!! Nosici zatopili a pak dostali vynadano, ze topit se muze az od peti 🙂 Jidlo bylo fajn a brzo se slo spat. Konecne jsem se vyspala celou noc!

Rano jsme vstavali standartne (27.), ale nebalili jsme, coz bylo moc fajn. K snidani jsem si dala nestandartne cokoladovou palacinku, bezne si davam omeletu s plackou. Palacinka byla spis buchta, cokoladova a tepla. Mnaminka velika. Zopakli jsme si to i k obedu jako dezert 🙂
Nicmene jeste pred tim jsme sli na vylet, bez nosicu a par dalsich jedincu, kteri relaxovali v ubikaci. My si vylezli na morenu (kopec kterej vzniknul tim, ze se na nej valil ledovec) a dosli k jezeru. Naposledy jsme si poradne uzili super hory, sebehli zpet do vesnicky, sbalili, najedli se (super jidlo zase) a vyrazili smerem dolu. Odpo jsme dosli do Yakharty (tak nejak) – o cca 700 metru. Takze dnes i s vyletem jsme dali kolem 1000 vyskovych. Prej na odpocinkovej den dobry :))
Cestou bylo zajimavy prejit Mlecnou reku, prehoupnout kopec a najednou jsme byli v lese – to chce ale zase fotky, tak mi reknete, ukazu :))
Ted tu sedime ve vytopene mistnosti, cekame na jidlo a je tu tma, s elektrinou se setri, jasna vec. Zitra mozna wifi, uvidime. Ale bez signalu je nam fajn 🙂

No a pak jsem si myslela, ze pujdeme brzo spat a budu si cist a tak, ale nejak jsem zminila, ze bych si dala rum a Proky se hned chytil, ze prej proc ne. (Proky je pruvodce z Cech) No a pak to kazdej otocil a nakonec se to zvrhlo do krasnych malych 18 Khukri rumu 🙂 Nooo, vsak se to muselo nejak oslavit konecne a ted uz prej muzeme i brufeny, takze no stres. Ti nejlepsi vydrzeli do pul druhy. Bohuzel na rymu, kasel a dalsi to moc nezabralo, ale co uz. Dnes klesáme, momentalne obedvame a vecer mozna zase wifi 🙂

pac a pusu bez ramusu! A dejte si rum 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *